13 iunie 2014

Vernisajul expoziției Eminescu 125

        Azi, la ora 16, în Sala Mare a Cercului Militar din Bârlad, a avut loc vernisajul Expoziției Eminescu 125, omagiind momentul trecerii  în neființă a „poetului nepereche”. Expoziția a reunit exponate filatelice și numismatice aflate în colecția d-lui Gheorghe Vasiliu. Beneficiind de un spațiu pe măsura evenimentului, colecționarul bârlădean a expus pe 42 fețe de panou maxime, cărți poștale, ștampilografie, grafică și calendare; medaliile și plachetele au fost grupate în 12 vitrine, iar insignele au ocupat 8 panouri.  
Deschiderea evenimentului a fost făcută de Comandantul Cercului Militar. Acesta a fost  urmat de d-l Mihai Costin, președinte al Grupării colecționarilor de medalii și insigne Mihai Eminescu și de dr. Laurențiu Chiriac, muzeograf  la Muzeul Județean Vaslui. D-l Mihai Costin a înmânat, din partea Grupării pe care o conduce, d-lui Gheorghe Vasiliu, două medalii însoțite de diplome. Finalul a aparținut Coralei Fantasia” care a încântat participanții cu piese din repertoriul eminescian.
        Cu această ocazie Societatea Filatelică „Tutova“ a pus în circulație un plic obliterat cu o ștampilă omagială, realizare a machetatorului Constantin Daniliuc.























4 comentarii: